hersenletsel

Aanvraag Ergotherapierichtlijn Hersenletsel gehonoreerd!

De subsidieaanvraag van Ergotherapie Nederland voor het ontwikkelen van de ‘Ergotherapierichtlijn Hersenletsel’ is gehonoreerd door ZonMw! Daar zijn we heel erg blij mee. Anna Hijman en Lucelle van de Ven van EN hebben samen met inhoudsdeskundigen Sabine van Erp en Esther Jansen-Polak hard gewerkt aan het schrijven van de aanvraag. We hebben ZonMw goed kunnen overtuigen van het belang van deze richtlijn en hoe we het patiëntperspectief en de methodologische kwaliteit van de richtlijn borgen.

Binnen dit project gaan we de Ergotherapierichtlijn Hersenletsel ontwikkelen, gebaseerd op de ‘Ergotherapierichtlijn CVA (2013)’ en op recente wetenschappelijke, professionele en cliënt-inzichten. Deze herziene richtlijn zal zich naast niet-traumatisch hersenletsel (CVA/TIA) ook richten op traumatisch hersenletsel (THL).

Hoe verder?

Vanaf september gaan we vol enthousiasme starten met het ontwikkelen van deze richtlijn. De werkgroep is bijna compleet en de klankbordgroep wordt geformeerd. Wil je bijdragen aan de richtlijn? Hou de berichtgeving over de uitnodiging voor de focusgroep voor ergotherapeuten in de gaten. Ook vragen we de leden in het najaar mee te doen met een survey.

 

Bron: Ergotherapie Nederland

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.